Sem Mateja Simčič in kot specializantka psihodinamske psihoterapije izvajam individualno psihoterapijo v zasebni psihoterapevtski praksi v Ljubljani in preko spleta.

Delam pod redno supervizijo. Pri svojem delu sem zavezana popolni zaupnosti ter anonimnosti. Delujem v skladu z Etičnim kodeksom SKZP – Slovenske krovne zveze za psihoterapije in EAP – Evropske zveze za psihoterapijo. Sem članica EZPPS – Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov Slovenije.

V psihoterapijo sem vstopila preko osebnega samo-raziskovanja. Zaključila sem študij Propedevtike psihoterapije na Fakulteti Sigmunda Freuda in specializacijo nadaljevala na štiri letnem študiju na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo. Poleg svoje osebne psihoterapije sem opravila tudi intenzivno tri letno psihodinamsko skupinsko  terapijo.

Redno se udeležujem strokovnih izobraževanj, delavnic pri nas in v tujini in skrbim za oseben in strokoven razvoj. Trenutno se izobražujem za skupinsko psihoterapevtko in sem asistentka v psihodinamski skupini, ki jo vodi Lan Pečjak. 

Moja osnovna izobrazba, izkušnje ter prakse, ki jih raziskujem mi omogočajo, da v svoje delo vključujem umetnost ter različna znanja in veščine. Imam več kot deset let izkušenj dela z ljudmi (profesionalno in prostovoljno) ter organiziranja in vodenja delavnic osebne rasti. Osebno sem vrsto let aktivno raziskovala principe, orodja in učenja tolteških tradicij.

Navdihuje me povezava vseh teh svetov – starih in sodobnih znanj o človeški psihi, telesu in umu, o odnosih, nevro-znanost, duhovnost in enotno polje zavesti. Vsaka od teh poti ima svoj specifičen jezik, a vse poti vodijo navznoter, do globokega stika s seboj in notranje tišine.

Preden sem se posvetila terapevtskemu delu sem vrsto let profesionalno samostojno delala na področju arhitekture. Včasih rečem, da se danes namesto oblikovanju prostorov posvečam notranjemu prostoru človeka.

Proces psihoterapije se včasih res zdi podoben procesu prenove hiše, ki je bila dolgo zapuščena. Najprej je potrebno z razumevanjem in obzirno pregledati, v kakšnem stanju je, upoštevati okolje, način gradnje… Nekateri elementi so zdravi. Nekateri so morda odveč, ne služijo več svojemu namenu. Na očiščeni in zaceljeni osnovi lahko zgradimo, kar potrebujemo. In le vsak zase ve, kaj to je ter na kakšen način, v kakšnem ritmu in do kakšne mere to lahko stori. To je proces, v katerem vam lahko stojim ob strani.